home nieuws trimsalon behandeling fotogalerij prijslijst contact
hondjehome
home
trimsalon
behandeling
contact
     
Behandeling    
behandeling Trimsalon Caresse wil het beste bieden voor uw hond. Daarom zal er alles aan gedaan worden om de trimbeurt zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Bovendien wordt gezorgd dat er geen andere honden in de salon aanwezig zullen zijn tijdens de behandeling. Een uitzondering op deze regel kan er natuurlijk wel eens zijn. Tijdens de trimbeurt zal uw hond regelmatig worden beloond met wat lekkers. In overleg met u wordt uw hond in model gebracht volgens de rasstandaard.

Uw wensen staan centraal mits de vachtstructuur van de hond dit toelaat. Een trimbeurt bestaat uit het knippen van de nagels,
het reinigen van de oren, wassen en föhnen van de vacht. Daarnaast afhankelijk van de vachtsoort, borstelen/ kammen, uitwollen ,ontklitten, plukken, effileren of scheren.

Voor het wassen van de hond wordt gebruik gemaakt van een professionele shampoo die de vacht goed schoon wast zonder daarbij huid en haar te beschadigen. Er wordt gewerkt met produkten van Artero en Diamex.
tussendoor puppy gewenning vachtcorrectie
         
tussendoor   puppy gewenning   vachtcorrectie
         
UW HOND IS ALTIJD WELKOM   GRATIS TOT 20 WEKEN   GEDULD, TIJD EN VERTROUWEN
         
Uw hond is ook welkom indien u alleen de nageltjes wilt laten knippen, de oortjes wilt laten uitplukken, de voetjes wilt laten bijknippen of om vervelende klitten te verwijderen.

Wilt u graag advies omtrent het borstelen van uw hond dan kunt u ook bij deze trimsalon terecht.

Neemt u van te voren wel even contact op zodat er de benodigde tijd voor wordt ingepland.  U bent de trotse eigenaar van een puppy. Het is erg belangrijk dat een pup goed gesocialiseerd wordt. Een onderdeel van deze socialisatie is de kennismaking met de trimsalon. Trimsalon Caresse helpt hierbij graag.

U kunt geheel vrijblijvend en zonder kosten uw pup kennis laten maken met het gebeuren in een trimsalon. Dit gebeurt natuurlijk spelenderwijze. Uw pup mag vrij rondneuzen, op de trimtafel staan, het geluid van de föhn horen, oortjes en tandjes laten zien, kennismaken met de borstel/kam, etc. De gratis puppy gewenning geldt tot 20 weken.

Maakt u een vervolgafspraak dan ligt er bij de eerstvolgende trimbeurt een leuke attentie klaar voor uw pup.

Ook voor de puppygewenning dient u wel even van te voren een afspraak te maken.
  Tegenwoordig kiest men vaak ervoor de hond te laten scheren. Dit zou voor de hond prettiger zijn, het is onderhoudsvriendelijk en de hond heeft het in zomerdagen niet zo warm.

Helaas berusten deze feiten niet op waarheid en is het voor de meeste rassen geen juiste keuze van vachtverzorging. Als gevolg van het scheren verliest de vacht zijn kleur, ontstaat er klitvorming, gaat de vacht verdubbelen en veranderd de structuur van het haar waardoor de hond zijn lichaamstemperatuur niet meer kan regelen.

Bij veel rassen is correctie van de vacht echter nog mogelijk. Dit kan natuurlijk niet van de ene op de andere dag maar hiervoor wordt veel geduld, tijd en vertrouwen gevraagd. De uiteindelijke beloning is groot. Uw hond voelt zich weer prima in zijn vel en u heeft een mooi getrimde hond zoals de rasstandaard het voorschrijft. Wilt u hierover meer informatie neemt u dan contact met mij op.
 
Copyright 2013 - Hondentrimsalon Caresse Vind ons leuk op Facebook